2012. november 3., szombat

Mediterrán diéta


Fontosnak tartom, hogy foglalkozzunk
 az étkezéssel kapcsolatos három kérdéssel:

Oliva
 
Mi?
Mennyit?
Hogyan?


Az étkezéshez hozzátartozik a kenyér tisztelete.


Bords Eve


 A mediterrán diéta 10 alapelve:


Főzzünk olívaolajjal, de maximum 60 ml-nyi mennyiséget használjunk naponta.
Minden étkezéshez fogyasszunk valamilyen zöldséget.
 Hetente legalább kétszer együnk valamilyen hüvelyes zöldségből.
 Heti kétszer kerüljön a tányérunkra hal is.
Más húsokból maximum heti egyszer fogyasszunk( marha csirke bárány stb.).
 Minden nap együnk friss gyümölcsöt, magvakat, aszalt gyümölcsöket.
 Fogyasszunk naponta joghurtot is, a sajttal azonban tartsunk mértéket
 Csak teljes kiőrlésű gabonák kerüljenek az asztalunkra.
 Napi 1-2 deciliter bort is fogyaszthatunk, de csak étkezésekhez (ne hagyjuk, hogy berúgjunk).


Édességeket, desszerteket csak különleges alkalmakkor engedjünk meg magunknak.


 Forrás: Catherine Itsiopoulos, a La Trobe Egyetem dietetikus professzora

Film: Amelie csodálatos élete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése