Fontosnak tartom, hogy foglalkozzunk
az étkezéssel kapcsolatos három kérdéssel:
Oliva |
Mi?
Mennyit?
Hogyan?
Az étkezéshez hozzátartozik a kenyér tisztelete.
Főzzünk olívaolajjal, de maximum 60 ml-nyi mennyiséget használjunk naponta.
Minden étkezéshez fogyasszunk valamilyen zöldséget.
Hetente legalább kétszer együnk valamilyen hüvelyes zöldségből.
Heti kétszer kerüljön a tányérunkra hal is.
Más húsokból maximum heti egyszer fogyasszunk( marha csirke bárány stb.).
Minden nap együnk friss gyümölcsöt, magvakat, aszalt gyümölcsöket.
Fogyasszunk naponta joghurtot is, a sajttal azonban tartsunk mértéket
Csak teljes kiőrlésű gabonák kerüljenek az asztalunkra.
Napi 1-2 deciliter bort is fogyaszthatunk, de csak étkezésekhez (ne hagyjuk, hogy berúgjunk).
Édességeket, desszerteket csak különleges alkalmakkor engedjünk meg magunknak.
Forrás: Catherine Itsiopoulos, a La Trobe Egyetem dietetikus professzora
Film: Amelie csodálatos élete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése