Utazásszervező
Villa Nocchi
Provence ízei
Gasztronómia
Egy film Olaszországból:
Castel del Monte, Abruzzoban forgatták
Az amerikai címmel.
Rendezte: Anton Corbijn
Egy film Olaszországból:
Castel del Monte, Abruzzoban forgatták
Az amerikai címmel.
Rendezte: Anton Corbijn
középkori recept alapján....
Hozzávalók:
2-3 patisszon
2 zsemle vagy kb. 20-30 dkg zabpehely
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
zsemlemorzsa
2 tojás
Elkészítés:
A patisszont megmossuk, hámozzuk, majd nagyobb lyukú reszelővel
reszeljük le. Megsózzuk állni hagyjuk és kicsavarjuk a levét. A
vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk fel, adjuk a patisszonhoz,
morzsoljunk hozzá borsikafüvet. A beáztatott és kinyomkodott
zsömlét vagy zabpelyhet és a 2 tojást adjuk hozzá, fűszerezzük apróra
vágott petrezselyemmel, és jól dolgozzuk össze.
Formázzunk belőle pogácsát forgassuk zsemlemorzsába. Olajban vagy a sütőben pirosra sütjük. Közben
megforgathatjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése