2012. szeptember 23., vasárnap

Csilla Pálfájánál




Ismerjünk meg új ízeket!
 A tönkölybúzát a nyolcvanas évek végén „fedezte” fel egy agrármérnök, Kalmár Gergely. Ezzel az ősbúzával táplálkozott a világ egészen 1860-ig, majd évtizedeken át nem került ki a kutatólaborok génbankjaiból. Aztán a csernobili katasztrófa után szükség volt olyan búzára, amely egészen biztosan nem kapott sugárszennyezést.
A tiszta tönkölybúzából készült kenyér kevesebb ballasztanyagot és sok hasznos tápanyagot tartalmaz. B1-, B2- és B6-vitamint is tartalmaz, de a B12 jelenléte is kimutatható. Fontos, hogy sokáig eltartható, és tíz deka kenyér fedezi egy felnőtt teljes napi fehérje-, vitamin- és ásványianyag-szükségletét.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése