2013. július 14., vasárnap

Szeretem a munkám

Utazásszervező

Villa Nocchi

Provence ízei

Gasztronómia

Egy film Olaszországból:

   Castel del Monte, Abruzzoban forgatták

 Az amerikai címmel.

Rendezte: Anton Corbijn

Utazás ízvilágba.

 Castel del montei serpenyős patisszonfasírt

  középkori recept alapján....


Hozzávalók:
2 zsemle vagy kb. 20-30 dkg zabpehely
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
zsemlemorzsa
2 tojás

Elkészítés:
A patisszont megmossuk, hámozzuk, majd nagyobb lyukú reszelővel reszeljük le. Megsózzuk állni hagyjuk és kicsavarjuk a levét. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk fel, adjuk a patisszonhoz,  morzsoljunk hozzá borsikafüvet. A beáztatott és kinyomkodott zsömlét vagy zabpelyhet és a 2 tojást adjuk hozzá, fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel, és jól dolgozzuk össze.

 Formázzunk belőle pogácsát forgassuk zsemlemorzsába. Olajban vagy a sütőben pirosra sütjük. Közben megforgathatjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése